lunes, 26 de diciembre de 2011

Fent camí.

Per la Festa major d’hivern al gener de 1984, entrava en funcionament la primera Unitat Mòbil de Ràdio Sant Fruitós, per efectuar els seus desplaçaments en directe arreu del municipi.
Un desafortunat incendi a l’emissora va ocasionar desperfectes a l’estructura. Es van realitzar importants obres i reestructuracions, quedant pendent només petits detalls dels interior i la col·locació de la torre de l’antena.
Al mes de febrer, en Jordi Gol, Josep Vives i Jordi Morros, que ja estaven treballant a Radio Catalunya, van abandonar l’emissora dons els hi era incompatible treballar ambdós llocs.
Aquest més també, per motius personals deixaven de fer programació en Simó Sanfeliu i Tomàs Flores, tot i que aquest quedaven lligats a l´emissora. Al Març en Simó Sanfeli renuncia al seu càrrec de tresorer, deixant aquesta plaça vacant.
En aquells moments el Bages era la comarca amb més emissores municipal,  n´hi havia 14 de controlades: Artés, Avinyó, Callús, Cardona, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santperdor, sant Vicenç de Castellet i Súria.
En Maig de 1984 en Rafael Gamero agafa la direcció de l’emissora. El “Rafa”, comença a donar molta més atenció a les petites coses que havien quedat una mica oblidades, obtenint resultats positius. Una d’aquestes tasques va ser la de dinamitzar el Club d’Amics, va portar a terme tot un seguit de propostes noves, entre les que destaca la de mantenir un contacte amb els socis a través del  butlletí de la radio.

I com totes les coses que es fan estimar, es va començar a equipar mica en mica l’emissora amb tots els equips tècnics necessaris per fer una radio de qualitat. Al Juliol del 84, En Simó Sanfeliu, en Josep Masana i en Josep Massanés, van pujar al 127 del Simó, i van portar-lo fins a Granollers per tal de comprar l’antena de FM, vertical - horitzontal a 102 Mhz, i una antena de FM mòbil ¼ amb TP.
Aquell mateix estiu es va revisar la taula de só i també es va ajustar l’antena per un de Navarcles.
Al desembre i degut a unes bretolades es van haver de suspendre les emissions.
La matinada del 18 al 19 uns desconeguts van accedir al locutori a través del vidre. De la sala de controls s’endugueren dues platines, altres aparells electrònics i material discogràfic. No era la primera vegada que entraven a robar a la ràdio.

No hay comentarios:

Publicar un comentario