lunes, 26 de diciembre de 2011

Els temps canvien i la ràdio també.

Coincidint amb la Festa de l’Arròs de l’any 1987, es va realitzar un programa que va durar tot el dia i que explicava els aspectes de l’evolució de la festa. Per realitzar aquesta tasca ja es comptava amb una unitat mòbil que consistia en dues emissores de 144 Mz.


Però la presencia de l’emissora no només es va limitar als estudis de Radio Sant Fruitós. A la primavera del 87, sortia al carrer una nova publicació Manresana, el “Manre S.A”., on hi havia  l’Artur Rios  i el Miquel Serra, membres de l’equip de la redacció entre altres i l’Ester Subirana, com a coordinadora. Tots tres, col·laboradors de Radio Sant Fruitós van aconseguir que en aquest primer número sortís un anunci publicitari de l’emissora de Sant Fruitós.


El dia 22 de maig es rebia un telegrama de l´EMUC on s’anunciava una reunió per informar del Pla de Ginebra. Aquest pla havia modificat les freqüències assignant el dial 107.5 Mhz que es va mantenir fins als últims dies.


Aquestes modificacions legals no només afectava a la freqüència, si no que implicava una sèrie d’actualitzacions tècniques (potència d’emissió, freqüència,...) i personals si es volia continuar mantenint l’emissora.


La Junta de Ràdio Sant Fruitós, que estava formada per, Rafael Gamero, Josep Valverde, Carles Badrenas, Carles Torrens i dues firmes més, conscient de l’urgència d’aquesta adequació per tal d’assolir els mínims requisits legals i d’afrontar amb força la dura competència que s’esperava, un cop es lliuressin les llicències d’emissió a totes les emissores de la comarca, va adreçar una carta a l’ajuntament on es detallaven i demanaven entre d’altres materials, una emissora nova, marca link de 50 wats estèreo, un freqüencímetre, un amplificador per monitor d’altaveus, dos micròfons de condensador, corregir la direccionalitat de l’antena i instal·lar les altres dues al màstil principal.


Aquet mes de maig l’emissora s’exposava a l`ExpoBages, amb un petit estan a l’exterior.


L’estiu del 87 amb motiu del 30è aniversari de la Penya Blau-grana l’emissora va col.laborar en la retransmissió de la trobada de les penyes d ela comarca al parc del Bosquet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario